Nieuws

10 september 2014. Uitslagen zijn binnen.
Zag bij Van Haeringen Labo dat er een combitest is om diverse zaken op DNA te laten testen. Niet alles was voor de BC maar omdat alles in 1 test zat voor de prijs van 1 DNA test gewoon voor beide boys laten doen. Resultaten waren zeer goed en naar verwachting. Apart heb ik MaQ nog op MDR1 laten testen, deze zat niet in de combi en Quando heeft die ook gehad, en ook deze test was normaal. Ik hoef mij dus geen zorgen te maken indien de boys specifieke medicijnen moeten hebben of paardenmest eten (o.a. Ivermectie, zit in wormmiddelen).

23/24 november 2013: Trial Rijkevorsel. Quando heeft hier zijn maatje gevonden. We komen thuis met een diskwalificatie en een pup!
Een pup, jazeker, Quando heeft op trial een pup uitgekozen! Ik had dit nestje al op het oog en vond het leuke pups maar het zat nog helemaal niet in de planning om er één te nemen. Quando besliste echter anders. Hij zag ‘m en was op slag verliefd. Hij kwispelde naar hem van af de andere kant van het veld, en de pup kwispelde terug. En als je weet dat Quando niet sociaal is naar pups en helemaal niet naar reuen, dan weet je wel genoeg. Dus na wat dralen kregen we het bod om de pup overnacht mee te nemen (de andere dag zouden we toch weer terug op trial staan) en kijken of het klikt. Ja dus. Beide honden hadden de tijd van hun leven… Dus toen is MaQ in ons leven gekomen…

Juli/augustus: Vakantie. Met dit warme weer even geen wedstrijden, noch voor de Obedience, noch voor de Trials. Veel te heet, zeker voor zo’n hittepetit als Quando. Dus lekker even vakantie houden.

28 april 2013: Nieuw item toegevoegd aan de website: Films en Series met Border Collies er in. Dit zat al lang in mijn hoofd en moest er uiteindelijk uit komen.

We zijn inmiddels weer volop aan het trialen. Resultaten staan bij de trials. Ook Obedience hebben we weer opgepakt met mooie resultaten. Indien hij eindelijk de blijfoefeningen eens wil doen en zich niet overal mee wil bemoeien dan komen we er wel.

24 en 25 november 2012: De laatste trial van dit jaar was een oefentrial. Voor een verslag en de uitslagen zie het kopje Schapendrijven.

20 november 2012: De ogentest en heupen laten testen om het plaatje compleet te krijgen. De ogentest was goed maar helaas waren zijn heupen slecht. Hierdoor zal het dus niet mogelijk zijn om met Quando te fokken. Zijn toekomst ziet er nu iets anders uit dan ik voor ogen had. Gelukkig doen we geen belastende sport zoals Agility maar ook voor het Schapendrijven zal ik er rekening mee moeten houden en dus zal Quando waarschijnlijk vroeger met pensioen moeten dan ik in de planning had. Ik hoop dat hij nog heel lang pijnvrij blijft en zo vrolijk en enthousiast als hij nu is. Helaas hangt er nu wel een donker wolkje boven hem.

18 november 2012: Quando heeft de Aanlegtest en het Functioneel Exterieur gedaan. Voor de Aanlegtest had hij een ZG-bb met het cijfer 8. Hij heeft netjes gewerkt en we moesten steeds meer laten zien, 8-jes lopen, rechte lijn heen en terug, tussen gaas en schapen doorkomen en zelfs splitsen (hij dus en niet ik), dat alles zonder ook maar een woord te zeggen.
Voor de Functioneel Exterieur had ik niet zo goed verwacht want hij is geen schapendrijver van uiterlijk en ook geen showhond. Hij zit er een beetje tussen in. Hier scoorde hij echter een Ruim Voldoende wat op één na het hoogst haalbare is. Voor hem dus super goed. Het commentaar op de lijst was ik super tevreden mee.
De details van de uitslagen staan bij ‘Gezondheid’

10 oktober 2012 – De vernieuwde website is nu online, diverse pagina’s toegevoegd.