2012 Rijkevorsel

Oefentrial 24 en 25 november 2012 te Rijkevorsel (B)

Jury zaterdag: Jo De Meyst
Jury zondag: Patrick Vets

24 november:

Dit was onze 3e trial. En een puinhoop dat het was. We vertrokken al met mist, niet potdicht, voldoende zicht maar koud en nat. Komen we net op tijd voor de briefing op het veld, ja natuurlijk mijn gympen nog aan, natte koude voeten als resultaat. Afijn briefing gelopen en er kon gestart worden. Veld was prima, diagonaal ivm de afstand maar dat was geen probleem. Ging ik gauw even mijn waterdichte schoenen aan doen, kom ik terug is zelfs de paal niet meer te zien. De schapen zag je gewoon niet, in de verte stonden 3 schaduwen van de opzetters en dat was het.

Quando netjes naar links uit gestuurd, hopelijk zag hij de schapen wel, en op goed geluk laten gaan. Tja, dat werd dus een puinhoop. Zijn outrun was netjes, ruim en voldoende achter de schapen en dat was dan ook precies het enigste wat goed ging. Daarna maakte hij er een potje van, schapen naar de mannen brengen, splitsen, jagen en op den duur stonden ze terug in de opzetpen. Tja dat was dan einde oefening. Ik kon hem ook niet helpen want ik zag niet eens wat er allemaal gebeurde. Dan maar hond ophalen en morgen beter…

Oefentrial

Rijkevorsel

24 november 2012

Klasse 1

Onderdeel:

Maximum:

Fouten:

Punten / OLF

Outrun

20

-4

16

Lift

10

-4

6

Fetch

20

Retired

Drive

30

Shedding

10

Penning

10

Totaal:

100

Retired

 

25 november:

Vandaag ging het een stuk beter. Het waaide ontzettend hard en tussen de buien door kwam de zon te voorschijn.
Quando had gelijk de schapen in het vizier. Op advies van een andere handler, naar rechts uitgestuurd, dat kostte ons 2 punten wat dus eigenlijk supergoed was. De lift was ook netjes, hoewel Quando goed heet stond koste ook de lift ons maar 2 punten. De fetch ging gigantisch naast de hekjes, Quando was zijn eigen ding aan het doen en ik had totaal geen controle meer. Gelukkig bracht hij de schapen wel en bij mij gekomen kon ik hem weer een beetje reguleren. Dit kostte dan ook 16 van de 20 punten. De drive was slordig, alle hekjes gemist en rechte lijnen waren ver te zoeken. Toch nog 14 punten over van de 30. Shedden ging super, bij de 2e poging gelijk 2×2 schapen. Quando kwam netjes tussen maar toen kwam zijn heethoofdigheid weer op en was het net of hij een schaap beet, hij beet niet maar stond wel zij aan zij met de bek open dus dat was een Diskwalificatie. Pennen was dus niet meer nodig.

Al met al had hij het vandaag goed gedaan. Hij moet wat rustiger worden en beter onder controle maar zoals ze zeggen als een border schapen ziet, krijgt hij een waas voor zijn ogen. Dat is Quando!

 

Oefentrial

Rijkevorsel

25 november 2012

Klasse 1

Onderdeel:

Maximum:

Fouten:

Punten / OLF

Outrun

20

-2

18

Lift

10

-2

8

Fetch

20

-16

4

Drive

30

-7 / -8 / -1

14

Shedding

10

Dis

Penning

10

Totaal:

100

Diskwalificatie